"Скинути" Медведчука допоможе "Солідарність"

Четвер, 13 грудня 2001, 13:09
Більше 230 народних депутатів готові проголосувати за відставку першого віце-спікера Віктора Медведчука, заявляє голова парламентського бюджетного комітету, один з лідерів фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

В інтерв'ю журналістам, Турчинов заявив, що перший віце-спікер "зловживає службовим положенням, суб'єктивно формує порядок денний і не дає можливості внести у нього необхідні державі законопроекти", направлені на демократизацію суспільних стосунків і поліпшення ситуації зі свободою слова.

Турчинов заявив, що п'ять фракцій - обидві фракції Руху, "Реформи - Конгрес", "Батьківщина" і "Єдність" - збираються наполягати на тому, щоб голосування по відповідній постанові про вираження недовіри Медведчуку відбулося саме у четвер. З його слів, комуністи і соціалісти готові підтримати цей проект постанови. При цьому Турчинов не виключив, що у голосуванні візьме участь група "Солідарність".

Представник фракції Компартії Георгій Крючков заявив, що комуністи "не можуть забути" про того, "хто здійснював переворот у січні 2000 року, і як приймався Земельний кодекс".

"Для фракції Компартії у цьому немає питань", - заявив депутат.

Інтерфакс-Україна