За відставку шефа проголосував ес-дек Франчук

Четвер, 13 грудня 2001, 16:09
За відставку лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука з посади віце-спікера Верховної Ради у повному складі проголосували фракції Компартії України (при 3-х відсутніх депутатах), "Реформи-Конгрес", фракція Народного Руху України.

Практично у повному складі підтримали це рішення фракції Українського Народного Руху, "Лівий центр", "Батьківщина", "Солідарність", "Єдність".

У четвер за постанову парламенту про відклик Медведчука з посади першого заступника голови Верховної Ради загалом проголосувало 234 депутати із 396, зареєстрованих у залі.

Проти проголосували 50 парламентаріїв, утрималися 3, не голосували 109. Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті Верховної Ради, за відставку також проголосував один з членів фракції СДПУ(О) Ігор Франчук.

Загалом з 33-х членів фракції СДПУ(О) проти відставки Медведчука проголосували 25 чоловік. Тих, хто утрималися, і відсутніх не було. Не голосували зареєстровані у залі 7 членів фракції - Дмитро Дворкіс, Микола Мичко, Михайло Онуфрійчук, Володимир Заплатинський, Костянтин Фесенко, Євген Сигал, Сергій Подобєдов.

Майже повністю не брали участь у голосуванні за відставку віце-спікера фракція НДП (крім Романа Безсмертного, який проголосував проти), а також фракція "Трудова Україна", де проти проголосували 3 особи.

За винятком трьох чоловік, які проголосувли "проти", і 1-го, що проголосував "за", не голосувала фракція "Регіони України".

Більшість членів фракції Партії зелених не голосували за відкликання віце-спікера, 4 депутати проголосували проти. Голоси членів фракції "Демсоюз" розподілилися порівну: 7 осіб не голосували за це рішення і стільки ж проголосували "проти" при одному відсутньому депутату.

Фракційна структура Верховної Ради виглядає так: фракція Компартії - 113 народних депутатів, "Трудова Україна" - 39, СДПУ(О) - 33, "Батьківщина" - 25, "Регіони України" - 24, Українського Народного Руху - 22, "Солідарність" - 21, Соцпартії України "Лівий центр: соціалісти і селяни" - 17, НДП - 16, "Єдність" - 16, "Демократичний союз" - 15, Партії зелених України - 15, "Яблуко" - 15, Народного Руху України - 14, "Реформи-Конгрес" - 14. Позафракційних народних депутатів - 48.

Інтерфакс-Україна-Вибори