"Наша Україна" подасть в суд на блоки "За Ющенка!" та "НРУ (є)"

Понеділок, 21 січня 2002, 13:21
Політичний координатор блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" Роман Безсмертний вважає створення блоків "НРУ за єдність" та "За Ющенка!" ланцюгами однієї ланки. "Автори цих сумнівних виборчих проектів використовують брудні технології, спекулюють чужими авторитетами і мають цілком очевидні цілі: дезорієнтувати громадян, посіяти у суспільстві зневіру в чесні і прозорі вибори", наголосив він, повідомляє прес-служба блоку.

"Наша Україна" чекає формальної реєстрації цих блоків і оформлення ними виборчих документів, а потім ми будемо вирішувати у судовому порядку, наскільки законним є їхня реєстрація та участь у виборах", підкреслив Безсмертний.

Політичний координатор блоку також вважає "аморальними спекулятивні використання в політиці ім’я та спадщини Вячеслава Чорновола".

"Чорновіл - знакова фігура української політики і тим більш гірко, що його ім’ям маніпулюють люди, які були Вячеславу Максимовичу нечужими", так Безсмертний прокоментував рішення з’їзду блоку "НРУ - за єдність" взяти участь у виборах під назвою РУХ і включити до першої п’ятірки списку старшого сина Чорновола – Андрія.

Політичний координатор блоку зазначив, що "Наша Україна" не братиме участі в будь-яких переговорах з "авторами та виконавцями брудних виборчих технологій".