Більшість учасників цієї передвиборчої кампанії вже можуть готуватися до виборів-2006

Четвер, 14 березня 2002, 11:21
Якби вибори проводилися у цю неділю, то у парламент потрапили б тільки 4 партії - блок "Наша Україна", КПУ, СДУП(О) і блок "За єдину Україну".

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднив у четвер на прес-конференції директор Інституту Політики Микола Томенко. Соцопитування проводилося компанією GFK USM на замовлення Інституту Політики з 1 по 8 березня, було опитано 1500 респондентів, похибка складає 2,5%.

Так, за даними опитування, блок Ющенка набрав би 28,3% голосів, КПУ - 15,5%, СДПУ(О) - 6,5%, "За єдУ" - 4,9%.

Не пройшли б до парламенту Партія Зелених України - 3,5%, "Жінки за майбутнє" - 3,5%, "Блок Юлії Тимошенко" - 3,3%, "Блок Наталії Вітренко" - 2,5%, СПУ - 2,2% і "Яблуко" -1,5.

Коментуючи результати опитування, Томенко зазначив, що за 16 днів до голосування 23 учасники можуть перестати витрачати гроші і почати готуватися до наступного виборчого циклу.

Що ж до Ющенка, то він "без сумнівів" лідер, відзначив Томенко. А ось шанси "Батьківщини" і СПУ падають у зв'язку з, очевидно, "не зовсім вдалою рекламною кампанією". У Тимошенко є шанси отримати підтримку латентних прихильників, вважає Томенко, але місце у парламенті їй зовсім не гарантовано. Шанси Мороза на проходження у парламент Томенко назвав проблематичними.

Українська правда