Попередник Ющенка пропонує екс-прем'єру синхронно знятися з виборів

Субота, 23 березня 2002, 13:18
Лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко вважає, що якщо навколо Віктора Ющенка "буде нагнітатися політична напруженість, яка може призвести до дестабілізації соціально-політичної і економічної ситуації в Україні", то він повинен зняти свою кандидатуру з реєстрації.

На зустрічі з журналістами в Хмельницькому в п'ятницю Пустовойтенко заявив, що якщо лідер блоку "Наша Україна" ухвалить таке рішення, то він на знак солідарності теж готовий відмовитися від участі у виборах.

"Під час так званого "касетного скандалу" саме Ющенко і окремі члени його уряду були центром політичної дестабілізації в країні, - сказав Пустовойтенко.

За його словами, сьогодні в деяких областях України "розкручується справжня істерія, спрямована проти влади". "Звичайно, набагато простіше, виступаючи на мітингах, приписувати собі всі заслуги влади в цілому з виплати боргів по пенсіях і зарплатах, і при цьому критикувати владу. Я готовий прийняти участь в теледебатах з Ющенком, хай там він спробує довести своє "месіанство", тільки ось на теледебати з жодним зі своїх опонентів Ющенко не йде", - заявив лідер НДП.

Інтерфакс-Україна