Після "1+1" Тимошенко відмовляє і ЦВК

П'ятниця, 29 березня 2002, 17:44
Центральна виборча комісія України відмовила в задоволенні скарги лідера блоку Юлії Тимошенко на дії телекомпанії "1+1", що відмовила їй в наданні ефіру для спростування звинувачень на її адресу з боку лідера блоку Наталії Вітренко.

Таке рішення ЦВК ухвалила в п'ятницю на своєму засіданні.

Як повідомила член Центрвиборчкому Марина Ставнійчук, в своїй скарзі Тимошенко вимагала, щоб ЦВК подала в Печерський місцевий суд Києв подання про тимчасове припинення діяльності телерадіокомпанії "Студія "1+1". На думку Тимошенко, ТРК порушила норми закону про вибори, згідно з якою ЗМІ повинні надати кандидатам в депутати можливість для спростування недостовірних відомостей.

Ставнійчук підкреслила, що, згідно з законом про телебачення і радіомовлення, засоби масової інформації не несуть відповідальності за розповсюдження інформації, поданої в прямому ефірі.

При цьому член ЦВК підкреслила, що в ході теледебатів їхня ведуча Ганна Безулик вжила заходи для припинення виступу Вітренко, і таким чином поширена Вітренко інформація не може вважатися протиправною дією збоку каналу.

Раніше ЦВК винесла Вітренко попередження за публічні звинувачення Тимошенко в здійсненні злочинів, не доведених судом.

З такими звинуваченнями Вітренко виступила в ефірі телеканалу "Студія 1+1" 7 березня, де в ході теледебатів назвала Тимошенко "злодійкою".

Інтерфакс-Україна-Вибори