ЖИР ЗНАЄ ПРІЗВИЩА ВБИВЦЬ ГОНГАДЗЕ?

Середа, 10 липня 2002, 18:34
Колишній глава Парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування зникнення Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Олександр Жир заявляє, що в його розпорядженні є матеріали, які "можливо, можуть дати відповідь на питання про причини і час смерті журналіста Георгія Гонгадзе".

Як заявив Жир в середу журналістам в Нікополі, ці дані він отримав вже після складання депутатських повноважень. За його словами, інформація була отримана ним з "конфіденційних джерел". При цьому Жир зазначив, що свідки, які мають в своєму розпорядженні ці дані, "не просто бояться, а дуже бояться, оскільки знають, що місця в Таращанському лісі ще досить".

Відповідаючи на питання журналістів про можливий іноземний слід вбивства Георгія Гонгадзе, Олександр Жир сказав, що у нього є інформація, яка може дати відповідь на питання, звідки виникла ідея замаху на Георгія Гонгадзе, хто організував злочин, і конкретні прізвища осіб, причетних до вбивства". З його словами, ці дані надійшли "від дуже серйозних людей, що були співробітниками американських спецслужб". У той же час він підкреслив, що ця інформація вимагає ретельної перевірки.

Жир також зазначив, що під час робіт в Слідчій комісії парламенту до нього не надходила інформація про "американський слід" в злочині. "Чи є там український слід, російський або україно-російський слід - це питання вимагає перевірки", - додав він.

Кажучи про нові дані, які надійшли до нього останнім часом, Жир зазначив, що "є досить цікаві матеріали стосовно вбивства Вадима Гетьмана". При цьому він знову підкреслив, що вони вимагають перевірки.

Жир висловив жаль, що президент Кучма не погодився на жодну з пропозицій про зустріч з керівництвом парламентської комісії. Колишній народний депутат також повідомив, що скептично поставився до обіцянок нового генерального прокурора Святослава Піскуна довести до кінця резонансні злочини останніх років. "Будь-які його дії всупереч волі президента будуть останніми на цій посаді", - зазначив колишній депутат.

Українська правда