Генпрокуратура має подати на Тимошенко в суд - Костенко

П'ятниця, 13 вересня 2002, 12:10
"Треба йти від Конституції - прокуратура вже немає права звертатися до парламенту з пропозицією надати згоду на арешт. Прокуратура повинна у судовому порядку отримати рішення (це передбачено чинною Конституцією), і лише потім із цим рішенням звертатися до парламенту", - заявив перший заступник голови фракції "Наша Україна", лідер Українського народного Руху Юрій Костенко, коментуючи ситуацію щодо внесення на розгляд парламенту питання про притягнення до відповідальності Юлії Тимошенко.

Як повідомили у прес-службі УНР, за словами Костенка, суд має право визначати запобіжний захід і ступінь причетності того чи іншого депутата чи громадянина до злочинів чи правопорушень, які інкримінує Генеральна прокуратура. Тому на засіданні Верховної Ради у четвер "і була така дискусія: не з приводу того, "давати чи не давати згоду на притягнення", а з приводу того, що прокуратура сама порушила Конституцію і чинне законодавство", - заявив Костенко.

12 вересня голова Верховної Ради Володимир Литвин повернув без розгляду парламенту подання Генеральної прокуратури на надання згоди на притягнення народного депутата України Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності та її арешт.

Литвин послався на рішення Комітету ВР з питань регламенту і депутатської етики, який зазначає, що окремі положення подання генпрокурора щодо Тимошенко не відповідають нормам чинного законодавства, і тому комітет просить не підтримувати подання.

Литвин зауважив, що він повертає подання без розгляду на підставі статті регламенту 9.6.1. За словами голови ВР, подання має бути повернуте до генпрокурора чи Верховного Суду для того, щоб вони підготували додаткові обгрунтування.

УНІАН