Тігіпко відстоює більшість на основі 5 фракцій

П'ятниця, 20 вересня 2002, 16:13
Основою парламентської більшості можуть бути фракції, лідери яких проголосили ініціативу про створення такої більшості на форумі демократичних сил 15 вересня, вважає лідер фракції партій Промисловців і підприємців і "Трудова Україна" Сергій Тігіпко.

Таку думку він висловив у п'ятницю після засідання лідерів 9-ти фракцій-ініціаторів створення парламентської більшості, в якому брав участь також голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Тігіпко повідомив, що він разом з уповноваженим представником від фракції "Наша Україна", лідером Українського Народного Руху Юрієм Костенком розробляв відповідні документи по створенню більшості (коаліційну угоду).

На засіданні в п'ятницю ці документи були роздані для вивчення керівникам 9-ти фракцій. Він також додав, що в "Нашій Україні" ці документи уже є і політрада фракції в основному їх схвалила. Депутат відзначив, що ці документи можуть бути роздані й іншім фракціям за їхнім бажанням.

За словами Тігіпка, в угоді "серйозною позицією" є те, що учасники цієї коаліції, "ті, хто готовий проводити політичні, економічні і соціальні реформи, разом висловлюють позицію про стабільність влади, інституту президентства, стабільності Верховної Ради". Таким чином, пояснив він, "ці інститути діють до кінця своїх повноважень по Конституції".

Тігіпко також відзначив, що під час підписання цієї угоди мова не йде про будь-яку окрему фракцію. У документі закладений механізм, за яким 5-6 фракцій підписують його і після цього усі, хто поділяє ці принципи, також можуть приєднатися до цієї угоди.

Він додав, що основою більшості можуть бути 5 фракцій, - "Наша Україна", ПППУ і ТУ, НДП, "Аграрії України" і група "Демініціативи" - що проголосили ініціативу створення більшості на форумі 15 вересня, до яких можуть приєднатися ще 1-2 фракції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тігіпко також повідомив, що на зустрічі в п'ятницю пояснив депутатам основні принципи, що закладені у запропонованому проекті угоди.

Як повідомив УНІАН, що раніше на зустрічі Литвина з представниками 9 фракцій був присутнім лідер "Нашої України" Віктор Ющенко.