Северинсен передали компромат на Кучму

Понеділок, 14 жовтня 2002, 13:18
Голова тимчасової парламентської слідчої комісії зі справи журналіста Георгія Гонгадзе й інших резонансних справ Григорій Омельченко передав доповідачеві Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северинсен всі документи і докази, які є в розпорядженні комісії, "про корупцію у вищих ешелонах української влади", а також у справі Георгія Гонгадзе і колишнього народного депутата Олександра Єльяшкевича.

Про це після зустрічі у понеділок повідомив журналістам Омельченко.

Він також повідомив, що Северинсен поцікавилася ходом розслідування справ Георгія Гонадзе і Ігоря Александрова, передає Інтерфакс-Україна. "Ми виклали Ханне Северинсен свою точку зору на ці справи", - сказав Омельченко.

Депутат проінформував Северинсен про незаконне, на його думку, затримання відомого адвоката Андрія Федура. Омельченко висловив думку, що це затримання пов'язане із згодою Федура представляти в Україні інтереси екс-майора Миколи Мельниченка.

Омельченко також розповів Северинсен про питання, пов'язані з можливим продажем озброєнь до Іраку, і заявив про наявну у нього інформацію, що керівництво України продавало зброю і до інших країн в обхід санкцій ООН.