Депутати хочуть правди від Держдепу США про "Кольчуги"

Вівторок, 15 жовтня 2002, 19:40
Ряд народних депутатів України пропонує звернутися в Державний департамент США для того, щоб американська сторона надала офіційні висновки про причетність України до продажу "Кольчуг".

Відповідний проект постанови парламенту, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна", зареєстрований у Верховній Раді України у вівторок. Його авторами є Йосип Вінський, Олександр Мороз, Іван Бокій (фракція Соцпартії).

У тексті проекту відзначається, що останнім часом у засобах масової інформації поширюються дані про причетність України до заборонених постачань зброї в інші країни і про спростування цього факту нотою протесту Міністерства закордонних справ України на підставі української експертизи фрагмента записів екс-майора Миколи Мельниченка, що стосується продажу "Кольчуг".

"Виходячи винятково з інтересів України, з метою недопущення дискредитації української держави на світовій арені і відновлення її авторитету, Верховна Рада ухвалила: звернутися в Державний департамент США з проханням надати офіційні висновки про причетність України до продажу або постачання системи "Кольчуга" в інші країни всупереч санкціям ООН", - сказано в проекті постанови.