Польща переглядатиме політику щодо України?

Понеділок, 11 листопада 2002, 15:53
Польща, яка до цього часу грала свого роду роль адвоката України перед Західною Європою, "неприємно занепокоєна" останніми політичними подіями на території східного сусіди. В інтерв’ю Die Presse міністр закордонних справ Польщі Влодзимеж Цімошевич (Wlodzimierz Cimoszewicz) назвав дві підстави для скептичного ставлення до України:

"Немає жодних ознак того, що керівництво у Києві готове до справжніх компромісів, які дуже необхідні для створення стабільної політичної системи в країні", - пояснив Цімошевич. Польща найпершою визнала незалежність України і з того часу намагається допомагати сусідові у подоланні складних політичних та економічних процесів. "Саме тому вважаємо, що зараз маємо право заявляти, що в Україні цей процес недостатньо швидкий та серйозний".

Також Цімошевич висловив занепокоєння тим, що група британо-американських експертів не змогла переконатися у непричетності керівництва України до нелегальних поставок радарних систем "Кольчуга" до Іраку. "Це нас неприємно непокоїть", - заявив глава зовнішньополітичного відомства Польщі Цімошевич.