Комуністи не залишать у спокої Тігіпка

Четвер, 26 грудня 2002, 11:14
Питання про главу Нацбанку України не зняте з порядку денного, вважає лідер фракції Компартії України Петро Симоненко.

У середу на прес-конференції в Харкові Симоненко підкреслив, що сьогодні посада глави НБУ виявилася "у підвішеному стані".

Оскільки голосування з цього питання пройшло з порушеннями, призначення на цю посаду Сергія Тігіпка не можна вважати легітимним, переконаний голова КПУ.

У зв'язку з цим, на його думку, в України можуть виникнути проблеми під час підписання Нацбанком різних міжнародних угод.

Тому, повідомив Симоненко, опозиційні фракції спробують внести до порядку денного проект постанови про підтвердження результатів голосування 17 грудня з питання про зміну глави НБУ. Однак поки цього зробити не вдається через опір з боку депутатів парламентської більшості.

Він також нагадав, що фракція Компартії у свій час не голосувала за призначення Володимира Стельмаха на посаду глави Нацбанку, однак лідер комуністів підкреслив, що члени його фракції з великою повагою ставляться до Стельмаха як до професіонала своєї справи.

Симоненко вважає, що голосування у вівторок про розблокування роботи парламенту розірвало "ланцюг перетворення Верховної Ради в кишеньковий парламент". Цей ланцюг, за його словами, тягнеться з часів "оксамитової революції" 2000 року, її ланками стали ухвалення Земельного кодексу і голосування 17 грудня.

Лідер КПУ заявив, що частина депутатів більшості цього вівторка "перестали бути політичними рабами".

Інтерфакс-Україна