Сивкович відгадав секрет Мельниченка: диктофона не було?

Субота, 25 січня 2003, 16:45
Народний депутат України Володимир Сивкович (позафракційний) припускає, що у відомому "касетному скандалі" не було ніякого "диктофона під диваном" у президента країни Леоніда Кучми.

"Була дурість і дилетантство з боку керівництва охорони президента, - сказав Сивкович в інтерв'ю, яке вийде у новому номері тижневика "Київський Телеграф".

"Смішно говорити про диктофон під диваном - це красиво звучить для журналістів і обивателів. Для фахівців усе простіше: кабінет глави держави міг бути стаціонарно обладнаний, щоб зберігалися розмови в кабінеті №1 на випадок, якщо потрібно щось стенографувати. Записи не стиралися – вони могли бути "заведені" у комп'ютер. Микола Мельниченко був зобов'язаний, якщо ніякий запис не запитувався, знищувати їх. А він цього не робив два роки. У свій останній день переписав усе на дискети і вивіз. От і все. Звичайне головотяпство. Інша справа – можливі маніпуляції з плівками, монтаж", - сказав депутат.

Сивкович закінчив Київське вище училище зв'язку, за фахом радіоінженер, у 1977-92 р. - служив в армії, органах КДБ СРСР. У 1998 році працював помічником Леоніда Кучми. Обраний депутатом за мажоритарним округом №93 Київської області.

Інтерфакс-Україна