Янукович став на захист Козаченка

Вівторок, 25 березня 2003, 14:51
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що поки не доведена провина екс-віце-прем'єра Леоніда Козаченка, "ніхто не має право" його звинувачувати.

"Доти, доки буде тривати слідство, розгляд, ніхто не має право нікого ні у чому звинувачувати", - сказав прем'єр у вівторок журналістам, коментуючи порушення Генеральною прокуратурою кримінальної справи стосовно Козаченка.

Янукович нагадав, що раніше Козаченко займав посаду радника прем'єра на "перехідній період". "Ми вирішували деякі питання з його участю доти, доки Іван Кириленко (нинішній віце-прем'єр з аграрної політики) не увійшов у курс справи", - відзначив прем'єр, уточнивши, що Козаченко був радником на громадських засадах.

Як повідомлялося, Генпрокуратура 24 березня порушила кримінальну справу стосовно Козаченка за фактами зловживання службовим становищем на посаді віце-прем'єра, що призвело до тяжких наслідків, а також ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах на посаді гендиректора спільного підприємства ЗАТ "Украгробізнес". У понеділок увечері Козаченко був затриманий.

Козаченко працював віце-прем'єром з АПК з 9 червня 2001 до 26 листопада 2002 року. У кінці листопада 2002 року новий прем'єр-міністр Віктор Янукович призначив Козаченка своїм радником.

Інтерфакс-Україна