Янукович залишить Зленка без команди?

Середа, 18 червня 2003, 18:39
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко не бачить необхідності у створенні окремого міністерства з питань європейської інтеграції, вважаючи, що відповідні завдання здатні виконувати вже існуючі структури.

"Я зараз не готовий до того, щоб вносити пропозицію про створення такого міністерства. Мені здається, що ті структури, які сьогодні створені у нашій країні, спроможні забезпечити виконання задач, які перед нами стоять", - відзначив він в інтерв'ю журналістам у середу.

У той же час, голова МЗС не виключає доцільності створення певного координуючого органу, який займався б конкретними питаннями у процесі європейської інтеграції України.

Як повідомлялося, зараз, зокрема, у МЗС існує департамент з питань європейської інтеграції, крім того, євроінтеграцією займається окремий держсекретар. Міністерство економіки України у серпні 2001 року було перейменовано у Міністерство економіки і з питань європейської інтеграції.

Також Зленко не виключає можливості проведення у МЗСі структурних змін у зв'язку з ліквідацією інституту держсекретарів. "Я не виключаю, що у нас будуть деякі структурні зміни", - повідомив він журналістам.

"Я особисто виходжу з того, що команда повинна зберегтися, але це не повною мірою залежить від мене - це залежить від Кабінету міністрів, який повинен підтримати мої пропозиції, а потім рекомендувати президенту на затвердження. Ця процедура, як це все буде, я не можу зараз сказати", - відзначив Зленко.

До останнього часу у МЗС було 2 держсекретарі, причому один - з питань європейської інтеграції і п'ять заступників держсекретаря.

Як повідомлялося, 26 травня глава держави підписав указ, яким скасовується інститут держсекретарів і їх заступників у міністерствах, і повертаються посади заступників міністрів. До останнього часу у 16 міністерствах країни загалом було близько 100 посад держсекретарів, їх перших заступників і заступників.

Інтерфакс-Україна