ЛИТВИН ОТРИМАВ ПОДАННЯ НА ТИМОШЕНКО, ТУРЧИНОВА І ХМАРУ

Понеділок, 14 липня 2003, 15:33
У Верховній Раді України зареєстровано подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Юлію Тимошенко, Олександра Турчинова і Степана Хмару.

Про це журналістам повідомив прес-секретар спікера Ігор Сторожук, посилаючись на голову ВР Володимира Литвина.


Відповідні подання були зареєстровані в парламенті у понеділок, додав Сторожук.

Також прес-секретар спікера уточнив, що на народного депутата Миколу Рудьковського Генпрокуратура подання не вносила.

Я повідомлялося раніше, про намір Генпрокуратури найближчим часом направити подання до парламенту щодо притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Турчинова, Хмари, Рудьковського повідомив 27 червня в інтерв'ю газеті "СН-Столичка" заступник генпрокурора Віктор Шокін.

У газеті повідомляється, що Генпрокуратура ставить у провину Хмарі й Турчинову "банальне хуліганство, яке вони собі дозволили, прикриваючись депутатськими мандатами", у Лук'янівському СІЗО. Зокрема, Шокін стверджує, що депутати незаконно вимагали звільнення колишніх працівників корпорації ЄЕСУ Геннадія Тимошенко й Антоніни Болюри, "проникли на територію і в приміщення СІЗО", де ображали працівників СІЗО і навіть завдали їм тілесних ушкоджень. Зокрема, Турчинов "взяв одного з працівників СІЗО за грудки і бив того головою об стіну", - цитує газета слова Шокіна. За цим фактом 21 червня було порушено кримінальну справу за статтями 341, 343 і 345 Кримінального кодексу України (статті передбачають арешт до 6 місяців і позбавлення волі до 3 років).

Відносно Хмари Чернігівська прокуратура порушила кримінальну справу за ст.345 КК. Він, за твердженням Шокіна, зірвав погони з працівника слідчого ізолятора в Чернігові, переліз через огорожу ізолятора, завдав тілесних ушкоджень його співробітникам.

На лідера БЮТ Тимошенко Генпрокуратура вносила подання до ВР вже неодноразово, однак через через невідповідність окремих положень документа чинному законодавству вони були повернуті без розгляду.

Уніан