Для Тігіпко все одно, автором політреформи буде Кучма чи Мороз

П'ятниця, 22 серпня 2003, 15:04
Глава Національного банку України, лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко переконаний, що на сьогодні головним питанням є не дискусії про необхідність проведення політичної реформи, а базові принципи, закладені в її основу.

"Це буде визначати зміст, напрямки і темпи загального процесу політичної трансформації", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

На думку Тігіпка, не потрібна і персоніфікація проектів політичної реформи, оскільки це може зашкодити консолідації прогресивних політичних сил і суспільства, позначиться на динаміці досягнення поставленої мети.

"Я переконаний у нагальній потребі проведення політичної реформи. Український досвід державного управління це просто диктує.
Системотворчим елементом цього процесу має стати чіткий, прозорий і зрозумілий для людей України більш оптимальний баланс галузей влади (законодавчої, виконавчої, судової) з посиленням їхньої взаємної відповідальності і контролю з боку громадськості", - сказав Тігіпко.

Крім того, політична реформа, спрямована на побудову демократичної, правової держави, буде виступати органічною складовою закріплення стратегічного курсу України на інтеграцію в європейські структури, додав він.

"Глибоко переконаний, що позитивні результати можуть бути досягнуті тільки через компромісні рішення, де мудрість, виваженість і професіоналізм законодавців, інших впливових учасників політичного життя будуть відігравати провідну роль", - підкреслив Тігіпко.