Морозу не лячно від останнього кроку Кучми

Понеділок, 17 листопада 2003, 11:37
Лідер СПУ Олександр Мороз вважає, що подання президента до Конституційного Суду з приводу його права розпускати Верховну Раду – це "ще один стимул, щоб утримувати більшість у покорі".

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Грані-плюс".

"Це все зроблено не для самого прийняття позитивного для президента рішення, бо воно, до речі, там наражається на цілий ряд інших застережень, коли президент не має права розпускати парламент [півроку до президентських виборів]", - пояснив Мороз.

"Вони [більшість] повинні розуміти, і президент повинен розуміти, що при всій силі адмінресурсу в нинішніх політичних і соціально-економічних умовах, навіть якщо вони скористаються не правом, а якимось злочинним прийомом для розпуску парламенту, то йому не буде ніяких переваг і не створить ніяких переваг для депутатів у парламенті, які будуть сліпо підтримувати цю процедуру", - вважає лідер соціалістів.

"Опозиції нічого боятися. Ми свої місця у парламенті все одно візьмемо навіть при нинішній виборчій системі. І нехай він не сподівається на те, що він тим залякав опозицію. Він, скоріше за все, цим підштовхне більшість до конструктивної роботи над виборчим законом і над змінами до Конституції", - сказав Мороз.

"Залякуючи більшість, він робить об’єктивно позитивні кроки для підтримання реформи", - додав він.