Опозиція нарешті подала до КС справу нечесного голосування

П'ятниця, 16 січня 2004, 16:49
До Конституційного суду у п’ятницю подано конституційне подання, яке підписали 52 народних депутати України, більшість яких входить до фракції "Наша Україна".

Конституційне подання присвячене ухваленню постанови Верховної Ради України щодо попереднього схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції, повідомляє прес-служба Української народної партії.

В поданні зазначається, що ця постанова є неконституційною, оскільки порушується процедура, встановлена статтями 154-159 розділу 13 Конституції України, де чітко встановлена процедура внесення змін до Основного закону.

В поданні зазначається, що схвалений Верховною Радою проект змін до Конституції не був схвалений Конституційним судом, хоч цього вимагає Конституція і відповідне роз’яснення Конституційного суду № 8 від 9 червня 1998 року.

В конституційному поданні не порушується питання щодо регламентних порушень, які відбулися під час пленарних засідань 23-24 грудня.

Народні депутати просять Конституційний суд розглянути їхнє подання невідкладно, оскільки неприйняття рішення з цього питання може потягнути за собою складні політико-правові наслідки.