Генпрокуратура незадоволена заявами Северінсен стосовно справи Гонгадзе

Середа, 21 січня 2004, 17:03
Генеральна прокуратура України дуже здивована заявою співдоповідача моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен щодо того, що вона розчарована зустріччю з генеральним прокурором Геннадієм Васильєвим, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Прес-служба підкреслює, що 19 січня під час розмови з представниками моніторингового комітету ПАРЄ Васильєв докладно поінформував Северінсен і її колег про хід розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, зокрема про те, що склад слідчої групи не змінений, а посилений досвідченими фахівцями, про призначення додаткових експертиз у справі, про плани по залученню іноземних фахівців.

"За таких обставин незрозумілими є слова Северінсен про те, що "питання Гонгадзе зняте" і в справі "немає новин".

Складається враження, що подібні коментарі – або результат недостатнього розуміння викладеної інформації (зрештою, Северінсен не фахівець у слідчій справі), або ж результат упередженого ставлення до роботи прокуратури України", – відзначає прес-служба.

Позиція генпрокурора Васильєва в цьому питанні незмінна: він готовий обговорювати всі подробиці справи Гонгадзе з будь-ким, хто є фахівцем зі слідчої справи, "а голосні заяви і популізм не належать до методів його роботи", – підкреслює прес-служба.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА АНУЛЮВАЛА РЕЗУЛЬТАТИ РОЗСЛІДУВАННЯ СПРАВИ ГОНГАДЗЕ