Кравченко вважає, що влада навмисно його компрометує

П'ятниця, 27 лютого 2004, 13:57
Генерал Кравченко вважає, що обвинувачення щодо приватних мотивів його поведінки, зроблені Кучмою, спрямовані на те, щоб його скомпрометувати, і таким чином відволікти увагу від головної теми.

Про це він заявив в студії радіо "Німецька хвиля", коли передавав голові парламентського комітету з питань свободи слова Миколі Томенку документи.

"Поширюється інформація про те, що я працював у п'ятому відділі КДБ, що я психічно неврівноважена людина, що я вже занадто старий", – сказав Кравченко.

"Ці всі методи спрямовані на те, щоб якось мене скомпрометувати. Це все робиться для того, щоб відволікти увагу від головної теми. А головним є порушення конституції, порушення закону про розвідувальні органи", – додав генерал.

Також Кравченко сказав: "Я вважаю, що порушується закон і порушується Конституція. Президент є, так би мовити, головним керівником української розвідки. Можливо, він не знає, що робить розвідка. Тож для того я й передаю документи, щоб навести в цьому якийсь порядок".

Нагадаємо, що президент України Леонід Кучма вже встиг спростувати закиди, зроблені генералом Кравченком, на прес-конференції у Києві.

Кучма також висловився за необхідність скорочення спецслужб і зменшення їхнього впливу. Саме в цьому полягав один із контрзакидів Кучми, що, мовляв, Кравченко відстоює інтереси тих працівників СБУ, яким не до вподоби такі реформи. Генералові такожзакидалося, що, роблячи свої сенсаційні заяви в ефірі "Німецької хвилі", він послуговувався приватними мотивами.

Читайте також:

Томенко не оприлюднив матеріали Кравченка, щоб не розкривати шифри СБУ

КРАВЧЕНКО РАЗОМ ІЗ НІМЦЯМИ ПЕРЕВІРЯВ РОДИНУ В ШВАРЦВАЛЬДІ, ЯКА МОГЛА УБИТИ КУЧМУ

ТОМЕНКО ПЕРЕДАВ У ГЕНПРОКУРАТУРУ ДОКУМЕНТИ КРАВЧЕНКА

ТОМЕНКО ВЕЗЕ ДО УКРАЇНИ СЕКРЕТНІ МАТЕРІАЛИ КРАВЧЕНКА. ВІН ЇХ ОПРИЛЮДНИТЬ У П'ЯТНИЦЮ