Симоненко радий за Путіна й обіцяє допомогти йому з ЄЕП

Середа, 17 березня 2004, 12:02
Компартія України вітає волю російського народу, що обрав Володимира Путіна президентом Російської Федерації, і висловлює надію, що його діяльність на посаді президента відкриє "нові конструктивні можливості" для розвитку українсько-російських відносин.

Про це говориться в заяві лідера КПУ Петра Симоненка з приводу обрання Путіна президентом Росії, поширеній прес-службою партії.

"Непорушна історична дружба українського і російського народів і глибока повага до права росіян самостійно обирати вищу владу своєї країни є першоосновою ставлення Компартії України до виборів, що відбулися в Російській Федерації, президента братньої країни", – говориться в заяві Симоненка.

"Ми покладаємо особливі надії на завершення процесу формування Єдиного економічного простору і ратифікацію відповідного Договору парламентами наших країн. Зі свого боку, комуністи України прикладуть максимум зусиль для успішної його ратифікації", – відзначає лідер комуністів.

"Очевидно, що послідовна позиція і кількаразові заяви президента про те, що Російська Федерація прагне до поглиблення співробітництва з Україною на основі принципів поваги суверенітету нашої держави положень договору про дружбу, є гарантією і запорукою реалізації вікових устремлінь наших народів", – відзначає він.

КПУ висловила готовність підтримати конструктивні кроки президента Російської Федерації, спрямовані на розвиток "всебічних і взаємовигідних" відносин між Україною і Росією, що відповідають "національним інтересам українського і російського народів".