Студенти вже почали каштанову революцію

Вівторок, 23 березня 2004, 11:06
Адміністрації українських вузів не повинні застосовувати адміністративний ресурс проти студентів під час президентської кампанії-2004.

Така основна вимога декларації порозуміння, підписаної Всеукраїнським моніторинговим комітетом "Студент обирає вільно!", Міністерством освіти і науки України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Національним технічним університетом "Київський політехнічний інститут".

Декларацію підписано 22 березня в приміщенні Національної спілки журналістів України, говориться в прес-релізі організаторів.

В повідомленні зазначено, що це перший етап молодіжної громадської ініціативи "Студент обирає вільно!". Подібні декларації буде запропоновано підписати всім ректорам українських вузів.

В повідомленні говориться, що ініціатива "Студент обирає вільно!" – це "самозахист українських студентів від адмінресурсу".

"Для цього буде створено всеукраїнську мережу студентських моніторингових комітетів, які пильнуватимуть, як ректори дотримуються виборчого законодавства. В разі порушення виборчих прав українських студентів, Всеукраїнський комітет залишає за собою право вдаватися до масових акцій громадського опору", – зазначено в прес-релізі.

Про факти переслідування та утиску студентів організатори обіцяють систематично повідомляти як українську, так і світову громадськість.

Подробиці акції за кілька днів можна детальніше дізнатись на сайті "Каштанова революція".

Акція "Студент обирає вільно!" проводиться за ініціативою Молодого Руху.