Пінчук та Ахметов увійдуть в один консорціум

П'ятниця, 16 квітня 2004, 13:32
Антимонопольний комітет надав дозвіл на створення промислово-фінансового консорціуму "Інвестиційно-металургійний Союз" (м. Дніпропетровськ).

Про це повідомляє прес-служба комітету.

До консорціуму увійдуть підприємства, підконтрольні Віктору Пінчуку та Рінату Ахметову. Загалом він нараховуватиме 9 учасників. Серед них, зокрема, Корпорація "Науково-виробнича інвестиційна група "Інтерпайп", ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь", ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод", ЗАТ "Укрінвест", ЗАТ Страхова компанія "Аура".

Метою створення консорціуму є "інвестування промислового і банківського капіталу у корпоративні права та виробничу діяльність промислових підприємств металургійної і гірничо-металургійної галузі", повідомляє прес-служба АМК.

ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь", який раніше входив до "Індустріального союзу Донбасу", на думку експертів, зараз підконтрольний Рінату Ахметову.

50% ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" контролює донецька група АРС.

ЗАТ "Укрінвест" є одним із найбільших акціонерів УкрСибБанку, який до обрання народним депутатом очолював представник харківської фінансово-промислової групи Олександр Ярославський.

ЗАТ Страхова компанія "Аура" входить до консорціуму "Придніпров'я", створеного "Інтерпайпом" для придбання Нікопольського феросплавного заводу.