НДП розколеться через Пустовойтенка?

Четвер, 22 квітня 2004, 20:05
Голова Харківської обласної державної адміністрації, керівник народно-демократичного об'єднання "Нова Україна" і член політвиконкому Народно-демократичної партії Євген Кушнарьов розкритикував дії керівника НДП Валерія Пустовойтенка і заявив, що "він (Пустовойтенко) підвів НДП до межі розколу своєю цілком необґрунтованою, амбіційною поведінкою".

Про це Кушнарьов заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам, повідомляє УНІАН.

Кушнарьов відзначив, що "рейтинг Пустовойтенка як кандидата в президенти України становить 0,3%, і будь-яка розсудлива людина зробила б для себе висновки". Шукаючи відповіді на запитання, "що це і для чого це потрібно", Кушнарьов вважає, що "це – дії, спрямовані на розкол центристської коаліції, це абсолютно неадекватна оцінка як власних можливостей, так і нинішнього стану НДП".

"Дивно, що людина такого рівня поводиться як "жовтеня у політиці", – зазначив Кушнарьов. Він припустив, що "багато з'ясується на засіданні політвиконкому НДП", яке планується наступного тижня.

Як повідомлялося раніше, після висунення парламентською більшістю Віктора Януковича єдиним кандидатом у президенти України Пустовойтенко заявив, що єдиним кандидатом на президентських виборах повинен бути той, кого підтримують не окремі партійні лідери чи політичні фігури, а переважна більшість громадян України.

Він наголосив, політрада НДП у листопаді 2003 року ухвалила рішення про висунення власного кандидата на виборах президента України, а з'їзд партії має ухвалити остаточне рішення, а також – рішення щодо можливої підтримки єдиного кандидата.

Пустовойтенко висловив переконання, що партія, у лавах якої перебувають близько 300 тисяч партійців, має право обирати свій шлях, а також випробувати власні сили у президентських перегонах, а "обіцянок підтримувати іншого кандидата я не давав".

Читайте також:

Поки Януковича висувають у президенти, Пустовойтенко готується до виборів?*/archive/2004/april/21/5.shtml

ПУСТОВОЙТЕНКО, ТІГІПКО ТА КІНАХ НЕ ПІДПИСАЛИ РІШЕННЯ ПРО ПІДТРИМКУ ЯНУКОВИЧА ЯК ЄДИНОГО КАНДИДАТА

ПУСТОВОЙТЕНКО НЕ ОБІЦЯВ ПІДТРИМАТИ ЯНУКОВИЧА ЄДИНИМ КАНДИДАТОМ

Пустовойтенко знав про справи Лазаренка, але був "категорично проти"