Но пасаран!

Вівторок, 18 травня 2004, 14:46
Ця стаття – подяка людям, які зголосилися допомогти нам в непростий час. За неповний тиждень, який минув із дня оприлюднення статті про позов проти "Української правди", найпопулярнішим словом у розмовах було "тримайтеся".

Ми вдячні своїм колегам, які миттєво відреагували на загрозу, що надвисла над "УП" – саме завдяки їм було створено той необхідний резонанс, який зменшує ймовірність "бєспрєдєлу" щодо нас. Зменшує, але не робить його неможливим.

Ми готові перерахувати радіостанції і телеканали, газети і інтернет-видання, які запропонували нам допомогу або просто своїм повідомленням наростили захисну стіну публічності навколо "УП". Ми вдячні тим журналістам, які стали на наш бік. Єдине – ми боїмося пропустити когось і викликати справедливе розчарування з їхнього боку.

Ми вдячні юристам комітету Верховної Ради з питань свободи слова, адвокатам Валентині Теличенко і Сергію Подоляку, які прийшли нам на допомогу з першими консультаціями.

Ми вдячні політичним силам - "Нашій Україні", "Батьківщині", Соцпартії, Українській республіканській партії "Собор", які виступили на наш захист. Ми навіть вдячні партії "Громада", однією із ознак життєдіяльності якої стала заява протесту щодо утисків "УП".

Ми вдячні представникам посольства однієї із західних держав, які відразу запропонували свою допомогу – і яких ми не називатимемо вголос, щоб не викликати спекуляцій навколо них.

Ми вдячні нашим читачам: деякі з них готові прийти пікетувати Печерський суд, дехто закликає нас відрити рахунок для перерахування коштів на підтримку "Української правди". Ми вдячні всім, хто просто читає в цей час "УП": небайдужість – це форма співучасті.

Ми вдячні громадським організаціям, які проявили саме цю небайдужість. Ми вдячні Інституту масової інформації, який відразу надав нам допомогу і який взяв на себе один із головних тягарів – сплату юридичних послуг. Ми також вдячні Миколі Полудьонному, який буде нашим адвокатом у цьому судовому процесі.

Ми вдячні усім іншим, кого не згадали в цьому тексті, але хто з нами в цей час.

Ми відповідаємо: "но пасаран"! Хоч судовий процес, який має початися 27 травня о 14 годині в Печерському суді на Хрещатику, дещо вибиває нас із робочого ритму, однак ми готуємося дати бій і все так само упевнені, що правда на нашому боці.

Коллектив "Української правди"

Читайте також про судовий позов, поданий проти "Української правди":

Кризові менеджери Медведчука оголосили війну УП

Читайте також реакцію на події навколо "УП":

Позов проти "Української правди" відбиває бажання говорити у адміністрації президента

"Батьківщина": Медведчук зрозумів, що програв, тому намагається знищити "Українську правду"

Ющенко вважає, що ситуація з "Українською правдою" – удар по іміджу влади

"Собор" на підтримку "Української правди" буде пікетувати суд. СПУ віддасть техніку

Порошенко: позов проти "Української правди" - підтвердження "попрання" свободи слова в Україні