Ющенка і Януковича розділяють 6%

Вівторок, 25 травня 2004, 15:06
Якби вибори президента відбулися наприкінці травня, то лідер блоку "Наша Україна", народний депутат Віктор Ющенко набрав би 24% голосів учасників опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень і Українським центром політичного менеджменту, а прем'єр-міністр, лідер партії "Регіони України" Віктор Янукович - 18%.

Згідно представленим у вівторок у Києві результатам опитування, лідер комуністів Петро Симоненко набрав би 14% голосів на виборах, лідер Соцпартії Олександр Мороз - 6%, лідер Блоку Юлії Тимошенко - 4%.

Про намір проголосувати на президентських виборах проти усіх заявили близько 6% від загальної кількості опитаних. Найбільш категорично, відповідно до наданих даних, респонденти не бажають підтримувати діючого президента України Леоніда Кучму (60%), лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталю Вітренко (59%), Тимошенко (51%).

За даними соціологів, кандидатуру Ющенка в більшій мірі підтримують у Києві й у західній частині України, Януковича - на півдні і сході. Симоненка найбільше підтримують жителі східних, південних, у тому числі Криму, і центральних регіонів, Мороза - у центральних областях, Тимошенко - у західних і північних областях.

У ході дослідження, яке проводилося з 11 по 16 травня у всіх регіонах України, було опитано 2038 респондентів старше 18 років, похибка вибірки не перевищує 2%.

За словами керівника УІСД Олександра Єременка, Український інститут соціальних досліджень і УЦПМ у день виборів президента 31 жовтня проведуть загальнонаціональне опитування виборців на виході з виборчих дільниць.

Планується опитати 10 тисяч осіб на 500 виборчих дільницях у всіх областях України, у Криму, Києві і Севастополі.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Перед виборами 2004: люди й влада все ще по різні боки

Гадання на рейтингах