Ющенко обіцяє зробити усе, щоб винні у справі Гонгадзе були покарані

Вівторок, 29 червня 2004, 11:57
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко переконаний, що тільки суд має визначити причетність людей, чиї прізвища фігурують на скандальних плівках Мельниченка, до вбивства Гонгадзе.

Так він прокоментував статті в газеті Independent щодо справи Гонгадзе, повідомляє персональний сайт Віктора Ющенка.

"Ми будемо вимагати звіту спеціальної слідчої комісії і звіту генерального прокурора. Ми маємо зробити все, щоб поставити крапку в цій справі і щоб розслідування завершилося покаранням винних у вбивстві журналіста", – підкреслив Ющенко.

Ющенко також нагадав, що вже два роки у Верховній Раді працює спеціальна слідча комісія і її нинішній голова Григорій Омельченко неодноразово вимагав поставити на порядок денний звіт комісії по справі Гонзадзе, але цей процес всіляко гальмується.

Ющенко зазначив, що представники більшості відмовляються ставити це питання в порядок денний іще на Погоджувальній раді.

"Ніхто ні в більшості, ні в адміністрації президента не хоче знати правду про справу Гонгадзе. Або знають, та не хочуть, щоб її знали люди", – вважає Ющенко.

Він також висловив жаль, що "з приходом нового Генерального прокурора Геннадія Васильєва було розпущено слідчу групу, яка займалася справою Гонгадзе і судячи з усього, таки натрапила на слід замовників і виконавців". Він також підкреслив, що "після нового призначення на волю були випущені свідки, двоє з яких уже знищені".

Також Ющенко заявив, що виступає за максимальну публічність у розслідуванні цієї справи.