Заступник Медведчука не вірить у тиск і хоче більше знати про Ржавського

П'ятниця, 23 липня 2004, 14:29
Адміністрація президента відкидає заяви громадян про те, що органи влади примушують їх силою підписуватися за кандидата в президенти Віктора Януковича.

"Збір підписів здійснюють виборчі штаби, а не органи влади", - заявив заступник глави АП Василь Базів на прес-конференції у Києві.

Він наголосив, що "так передбачено законодавством і повинно відбуватися на практиці".

Як відомо, кожен кандидат в президенти повинен зібрати 500 тисяч підписів. Янукович уже зібрав 1,5 мільйона. При чому 500 тисяч – за останні два дні.

Протягом останнього тижня ледь не щодня оприлюднюються заяви про силовий тиск під час збору підписів за Януковича та про використання адмінресурсу.

Під час брифінгу Базіва також запитали, чи задоволений він рівністю умов кандидатів у президентів і чи володіє він достатньою інформацією про них.

"Ні, не володію. Наприклад, про Олександра Ржавського… Але ми ще маємо час до виборів ознайомитися з усіма кандидатами", - сказав Базів.

Як відомо, висвітлення передвиборчої кампанії на телеканалах, підконтрольних Медведчуку, супроводжується жорсткою політичною цензурою, яку, за даними різних джерел, здійснює адміністрація президента.

"Українська Правда"

Читайте також:

Янукович каже, що в нього є можливості й без тиску

Янукович збирає підписи зі швидкістю 250 тисяч в день

ЯНУКОВИЧ ВИГРАВ ГРУ ПЕРШИЙ МІЛЬЙОН

Любов до Януковича досягається без тиску і коштує до 1 гривні?

В Одесі хворих змушують підписуватися за Януковича

За Януковича силою підписують бібліотекарів, а через Ющенка не виходить газета