ЗНОВУ АРЕШТУВАЛИ КЕРІВНИЦТВО "ВОЛІ-КАБЕЛЬ"

П'ятниця, 20 серпня 2004, 11:17
Податкова міліція Дніпровського району Києва порушила кримінальну справу щодо директора "Волі-кабель" Сергія Бойка і головного бухгалтера Лесі Киселевської за звинуваченням в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Бойко і Киселевська затримані, повідомляє прес-служба "Волі-кабель". Це сталося о 19.30 18 серпня.

Підставою для порушення кримінальної справи послужила довідка, підписана начальником податкової інспекції Дніпровського району.

Згідно з нею, на думку податкової адміністрації, ухиляння від сплати податків полягало в продажу обладнання для прийому телепередач за заниженими цінами.

У той же день Бойко і Киселевська були викликані на допит, а потім затримані, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На думку адвокатів затриманих, кримінальну справу порушено незаконно, а затримання було здійснене з найгрубішими порушеннями законодавства. Постанови про порушення кримінальної справи і затримання оскаржено в суді.

Під час затримання у Киселевської стався гіпертонічний криз, було викликано лікарів швидкої допомоги, які повідомили, що хвора повинна бути негайно госпіталізована, зазначає прес-служба.

Незважаючи на це, керівник слідчої групи дав наказ здійснити затримання, керівників "Волі-кабель" доставили в ізолятор тимчасового утримання на Подолі, де вони зараз і перебувають.

У податковій міліції поки що не коментують цю подію.

Днями PR-служба компанії "Воля" повідомила, що Київський Апеляційний суд відмовив у задоволенні скарг столичної прокуратури і Державної податкової інспекції Шевченківського району Києва про стягнення з "Волі-кабель" до бюджету 9 808 199,02 грн. як отриманих в період діяльності без ліцензії Нацради з телерадіомовлення.

Таким чином, зазначають в компанії, суд підтвердив, що діяльність "Волі-кабель" як провайдера телекомунікацій здійснювалася відповідно до законодавства, а вимоги прокуратури були безпідставними.

Раніше прокуратура Дніпровського району Києва звинуватила керівників "Волі" у поширенні порнографічної продукції, здійсненні діяльності з порушенням ліцензійних умов, відмиванні грошей, отриманіх злочинним шляхом.

Наприкінці червня керівництво компанії було затримане. 30 червня суд дав згоду на арешт керівників компанії Валерія Салямова і Сергія Бойка, а 7 липня за рішенням Апеляційного суду Києва їх було звільнено.

12 серпня судове засідання за звинуваченням Бойка і Салямова було перенесене на 29 вересня. Суд зобов'язав представника держобвинувачення забезпечити присутність свідків на наступному засіданні.

Компанія, у свою чергу, заявляє про тиск на неї з боку прокуратури: за її інформацією, останнім часом в групі "Воля" було проведено понад 10 перевірок і чотири обшуки, вилучено всю бухгалтерську звітність за весь період діяльності "Волі-кабель" і фірм-партнерів.

Затримання керівництва "Волі-Кабель" сталося в той час, поки в Україні перебуває делегація сенаторів США. Перед приїздом до Києва з ними зустрічався власник "Волі" Майкл Блейзер, який повідомив, що на компанію чиниться тиск з боку влади.

Раніше депутат з "Нашої України" Петро Порошенко заявив, що арешт керівництва "Волі" - показовий приклад для інших кабельних операторів, які транслюють "5 канал".

Віце-спікер Олександр Зінченко заявив, що генпрокурор Васильєв розгортає свій телеканал "Київська русь" в кабельних мережах. На думку Зінченка, Янукович розвиває ряд телеканалів, підконтрольних безпосередньо йому.

Читайте також:

Сенаторам США наскаржилися, що Васильев забирає бізнес американців

Порошенко: Якщо Януковича підтримала "Партія ув'язнених", його авторитет не зріс

Зінченко: Кучма, Медведчук і Янукович стануть опозиціонерами і будуть готуватися до реваншу через 16 місяців