В українки за вживання допінгу відібрали олімпійську медаль

Четвер, 26 серпня 2004, 11:40
Одну з українських бронзових призерок в академічному веслуванні в гонці легковагих четвірок було викрито у вживанні забороненого препарату.

У результаті цього Міжнародний олімпійський комітет анулював результат українського квартету і забрав бронзові медалі.

Тепер вони будуть передані команді Австралії, що зайняла в цьому заїзді четверте місце.

У тому заїзді в складі української четвірки виступали Олена Морозова, Олена Олефиренко, Яна Дементьєва і Тетяна Колесникова. Ім'я викритої на допінгу спортсменки представник МОК не назвав.

Відомо лише, що після гонки Олефиренко вживала медпрепарат, виданий їй лікарем збірної. У його складі був заборонений інгредієнт.

Сама спортсменка заявила, що не знала про його наявність у ліках. Причому, за словами українки, вона вжила ліки вже після того, як пройшла тест на допінг, повідомляє "Газета.Ру"

У середу, на 12-ий день Олімпійських ігор в Афінах медальний актив збірної України поповнився однією нагородою. У бігу на 400 метрів з бар`єрами українка Тетяна Терещук-Антипова фінішувала третьою.

Майже протягом всієї дистанції Терещук-Антипова йшла на другому місці, і лише на фініші програла 0,04 секунди румунці Іонелі Тірлені-Манолаче. Результат українки - 53,44 секунди.

Олімпійською чемпіонкою стала Фані Халкіа з Греції, яка перемогла з часом 52,82 секунди.

Отже, зараз в активі української команди 18 нагород, вісім з яких золоті, три срібні та сім бронзових.

"Чемпіон"