КУЧМУ ПРОСЯТЬ ЗВІЛЬНИТИ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І СМЄШКА ЗА ЗАГРОЗУ НАЦБЕЗПЕЦІ

Четвер, 14 жовтня 2004, 13:39
Віце-спікер парламенту Олександр Зінченко закликав президента Леоніда Кучму звільнити зі своїх посад керівництво МВС, СБУ, Генпрокуратури, Держкомтелерадіо та главу адміністрації президента, як таких, що несуть загрозу національній безпеці.

Про це йдеться у відкритому листі Зінченка до засідання Ради національної безпеки й оборони України.

Зінченко наголошує, що Віктор Ющенко і його команда давно вимагали реагування РНБО на деякі події, так чи інакше пов’язані з виборчою кампанією, які несуть загрозу національній безпеці.

Однак жоден із вищеназваних органів "належним чином на наші звернення не відреагував".

"Така їхня реакція нас не скільки не дивує, бо ті розслідування, які ми здійснили власними силами, приводять до висновку, що загрозу нацбезпеці становлять дії або власне органів влади та управління, або тих політичних сил, неформальне керівництво якими здійснюють АП, Кабмін, деякі партії так званого ПУКу".

Зінченко вказує, що найбільш небезпечними є дії цих органів, які створюють загрозу виникнення конфліктів у сфері міжетнічних і міжконфесійних відносин, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу, мовну та міжконфесійну нетерпимість.

Зокрема, до таких віднесено численні провокації УНА Коваленка, яка начебто виступає за Ющенка, ксенофобські виступи кандидата в президенти Романа Козака та інших кандидатів, "асоційованих з командою Януковича-Медведчука".

"Роздмухуванням міфічної націоналістичної загрози" названо влучання яйцем в кандидата у президенти Віктора Януковича в Івано-Франківську.

Також вказується, що протягом останніх тижнів відбулися й інші події, які свідчать, що "Янукович та його команда намагаються поставити в центр громадської уваги теми, що підривають існуючу збалансовану політику у сфері мови та віросповідання".

Ідеться також про такі загрози національній безпеці, як посягання на державний суверенітет України та її територіальну цілісність, зазначає Зінченко.

Він також вказує у листі на використання в інтересах певних політичних сил діяльності військових формувань і правоохоронних органів держави.

Зокрема, згадується заява міністра Білоконя від 24 травня, що "міліція – це озброєний загін влади", який не стоятиме осторонь політичних процесів і на виборах підтримуватиме Януковича, охорона міліцією його біг-бордів та стеження за Ющенком на Ай-Петрі представників МВС, а також стеження СБУ за спікером Литвином.

На прикладі Мукачевого вказується на "зрощування організованої злочинності із владою", а також на обмеження свободи слова, права громадян на отримання повної й достовірної інформації, що засвідчили останні парламентські слухання.

У зв'язку з цим Зінченко і закликав Кучму як голову РНБОУ здійснити ряд кадрових рішень.

Зокрема, "за провокування загроз національній безпеці або потурання тим, хто створює ці загрози, звільнити з посад керівництво МВС, СБУ, Держкомтелерадіо, голову адміністрації президента".

А також "внести подання до Верховної Ради на звільнення генпрокурора, відкликати делегованих президентом членів Нацради з питань телебачення й радіомовлення, змінити керівництво Національної телекомпанії.

Як відомо, раніше з вимогою розглянути передвиборчу ситуацію в Україні та убезпечити від масових заворушень після виборів до РНБО звернувся керівник Форуму підтримки Януковича Валерій Пустовойтенко.

"Українська правда"

Читайте також:

"Нашоукраїнці" на істерики про "каштанову революцію" обіцяють мільйонний мітинг

СОРАТНИК ЯНУКОВИЧА БОЇТЬСЯ, ЩО 1 ЛИСТОПАДА ПОЧНЕТЬСЯ "КАШТАНОВА РЕВОЛЮЦІЯ"

Зінченко готовий прийти до Кучми

РАДА БЕЗПЕКИ БУДЕ РЯТУВАТИ ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА