СБУ РОЗПОЧАЛА АРЕШТИ АКТИВІСТІВ ПОРИ

Неділя, 17 жовтня 2004, 14:31
У суботу вночі затримали Ярослава Годунка – одного з власників фірми, що орендувала приміщення, в якому знаходився офіс ПОРИ на Почайнинській 35.

Як повідомляє сайт ПОРИ, наразі відомо, що Годунка заарештовано, а справу його передано до СБУ.

Годунок є одним з трьох засновників фірми, що орендувала приміщення, в якому знаходився офіс ПОРИ в Києві. Він також є активістом Української Народної Партії (блок „Наша Україна”).

"Вдень Ярослав Годунок брав участь в охороні студентської акції, а ввечері, близько 20-00 його запросили як свідка в Подільське відділення міліції. Тривалий час він перебував у відділенні", - повідомив народний депутат Євген Жовтяк.

"Я зідзвонювався з ним, і слідчий сказав, що допитує Ярослава як свідка. Це дуже дивно, бо на цей час вже було проведено обшук в помешкання його батьків”, - додав Жовтяк.

За словами депутата, "офіційного підтвердження, що Годунка тримали як підозрюваного чи пред’явили йому звинувачення немає. Досі Ярослава Годунок не вийшов з приміщення Подільського відділку міліції".

При цьому на дзвінки Жовтяка есбеушники заявляють, що вони не знають прізвища затриманого, а лише можуть повідомити, що він - один.

Нічого вони не можуть сказати і про справу, бо вони, мовляв, тільки її почали роздивлятися, а зараз вихідні. Через те, що есбеушникам "невідомо", хто саме затриманий по справі, яку вони ведуть, адвокатів до Ярослава не допускають.

Саму справу про знайдену вибухівку в громадській приймальні кампанії ПОРА передано до Управлiння боротьби з тероризмом i захисту кримiнального судочинства Служби безпеки України.

Тім часом до львівського офісу громадянської кампанії ПОРА приїхали працівники УБОЗ.

На квартирі активиста ПОРИ Андрія Сидоренка у Львові проводиться обшук.

15 жовтня офіс громадянської кампанії ПОРА було обшукано спецпідрозділом міліції "Беркут”. Вони стверджують, що при обшуку виявлено вибухівку. Депутати "нашоукраїнці” і активісти кампанії говорять, що вибухівку було підкинуто самими правоохоронцями.

За фактом виявлення вибухівки прокуратурою порушено кримінальну справу, троє активістів кампанія ПОРА оголошено в розшук.

Жовтяк також повідомив, що у неділю вдень міліція, посилаючись на знайдення вибухівки до громадської приймальні кампанії ПОРА, проводить обшук у Києво-Могилянській Академії.

Києво-Могилянська Академія - єдиний столичний вуз, керівництво якого не здійснює репресій проти студентів за їх політичні погляди.