"5 канал" не вибачив Сівковича. Йому принесли салат, а Януковичу - кістки

Вівторок, 26 жовтня 2004, 16:49
"5 канал" не визнає вибачення депутата Володимира Сівковича, і його журналісти продовжують голодування.

Про це заявив у денному випуску новин ведучий Микола Вересень.

"5 канал" продемонстрував так зване вибачення Володимира Сівковича, яке він озвучив в ефірі каналу "Інтер" у понеділок вночі, під час програми дебатів між телевізійними редакторами.

"Коли я дивлюся "5 канал", який називає себе чесним каналом, – це канал упереджених, опозиційних новин. Я вибачаюся перед "5 каналом" за те, що дозволив Петру Порошенку монопольно нагинати і нахиляти журналістів", - сказав Сівкович.

Як відомо, у понеділок о 21 годині "5 канал" почав голодування – доти, поки не будуть виконані вимоги телекомпанії.

Протягом дня на каналі голодують кілька журналістів, які не їздять на зйомки і працюють у офісі. Час від часу в ефірі новин показують акцію протесту.

Микола Вересень запропонував "символічну їжу, яку наразі не можуть споживати працівники "5 каналу", приносити під стіни Національної ради з телебачення і радіо (вул. Десятинна, 14) та до Кабміну (вул. Грушевського, 12/2).

У денному випуску новин також було повідомлено, що у вівторок на знак солідарності з "5 каналом" їх провідали журналісти каналу СТБ.

Тим часом у Львові під час пікету Соцпартією Львівської обладміністрації було виставлено так звану їжу для народного депутата Сівковича.

Для нього пікетники принесли кілька видів салатів, хліб та рибу, розклавши їх перед плакатом "Їжа для нардепа Сівковича".

Таким чином, за словами секретаря обкому СПУ Євгена Таліпова, вони висловлюють свою солідарність з журналістами "5 каналу", повідомляє Інститут масової інформації.

Крім того, повідомляє "5 канал", нардеп Володимир Яворівський ("Наша Україна") приніс під будинок Кабміну та Нацради кістки - для того, аби керівники цих органів влади - Янукович і Холод - зварили собі бульйон.

Вимоги "5 каналу" залишаються незмінними:

1. До Печерського суду м. Києва - зняття арештів з рахунків "5 каналу".

2. До Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення:
- скликати позачергове засідання, на якому остаточно визнати "5 канал" переможцем першого, а не повторного конкурсу на мовлення на 48 ТВК в м. Києві;

- вимагаємо від Національної Ради привести до відповідності ліцензійним угодам трансляцію "5 каналу" в кабельних мережах у регіонах України.

3. До народного депутата Сівковича:
- публічно вибачитися за цинічне використання "5 каналу" як інструмента шантажу у власних політичних цілях.

"Українська правда"

Читайте також подробиці ситуації з "5 каналом" ТУТ