Литвин проголосував або за Ющенка, або за Януковича. Але донці він не підказував

Неділя, 31 жовтня 2004, 12:53
Спікер Володимир Литвин проголосував на виборах президента або за Віктора Ющенка, або за Віктора Януковича.

Такий висновок можна зробити з його слів, коли він відповідав на питання журналістів після голосування.

Литвина запитали, за кого він проголосує у другому турі, якщо туди вийдуть Ющенко і Янукович. Спікер відповів, що "у другому турі проголосую за того ж, за кого і в першому".

"По дорозі сюди донька весь час запитувала, за кого голосувати. Я їй кажу, що людина сама має зробити свій вибір. Щоб я не здійснював на неї моральний тиск як батько", - також сказав Литвин.

Про день голосування він зазначив: "Це момент істини, який визначає, якою буде Україна далі. Всі говорять, що ситуація зміниться. Але питання, в який бік – кращий або гірший. Повинна в кращий".

"Я проти того, щоб ділити суспільство на опозицію і владу. Оскільки це значить ділити суспільство. В стратегічному плані ми всі за те, щоб Україна була заможною".

Литвин також закликав, щоб день голосування відбувся чесно: "Сьогодні варто говорити не про втручання тієї або іншої сторони, або про перекриття негативу, який був під час виборів. Вінець (виборчої кампанії) запам'ятовується найкраще".

Литвин підтримав проведення екзит-полів у день виборів. "Це - нормальне явище. Якщо буде проводитися цивілізовано, якщо не буде організовано кілька екзит-полів для того, щоб нівелювати той результат, який буде об'єктивним".

"Українська правда"