Шуфрич вимагає від Ющенка негайно вибачитися за фашиста

П'ятниця, 19 листопада 2004, 11:11
Народний депутат від СДПУ(о) Нестор Шуфрич вимагає від Віктора Ющенка вибачитися перед українським народом за обвинувачення у фашизмі.

Про це він заявив у п’ятницю з трибуни парламенту.

Шуфрич повідомив, що відповідне рішення було ухвалено 27 липня Шевченківським судом Києва й підтверджено рішенням апеляційного суду 21 жовтня.

Шуфрич вимагав вибачення від Ющенка негайно, щоб "нас не звинувачували в тому, що ми переслідуємо того, хто програв вибори".

Як відомо, 21 квітня в парламенті відбувались слухання щодо виборів у Мукачевому.

Парламент вимагав від президента Кучми звільнити із займаних постів голову адміністрації президента Віктора Медведчука, міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя й главу Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака за зрив виборів.

Виступаючи з трибуни Віктор Ющенко сказав Білоконю, що його "місце біля параші", а СДПУ(о) назвав фашистською партією.

У свою чергу нардеп соціаліст Юрій Луценко звинуватив канали СДПУ(о) в "геббельсівських" методах.

Він звинуватив владу в "ганебному" використанні фашистських символів на провладних каналах.

"Я не розумію, як після цього можна подавати руку пану Кобзону, який розпалює національну ворожнечу в країні, громадянином якої він нібито є. Я не розумію до якої ницості ще треба опуститися, щоб лякати 47 мільйонний народ привидом фашизму, який ми разом перемогли. Це ганебно пане Шуфрич, передайте це своїм телеканалам", - сказав Луценко.

"Я думаю - все це істерія влади, там команда не в стані вияснити, що робити командиру потопаючого корабля, якщо капітан щур. Але тим не менше, вони мусять прийняти народний вибір. Він буде таким, що цієї влади більш ніколи не буде в кабінеті президента України", - наголосив він.

Щодо звинувачень Ющенка в "бандерівщині", депутат сказав: "з Віктора Ющенка такий бандерівець, як з відомої речовини куля. Він народився найближче до російського кордону з усіх кандидатів. І досить з нього робити образ ворога".

Луценко також повідомив, що в регіонах поширюються листівки нібито Мороз відмовився підтримати Ющенка.

"Українська правда"