ШТАБ ЯНУКОВИЧА ЙДЕ ВА-БАНК і заявляє про плани захоплення влади

Неділя, 21 листопада 2004, 16:01
Уповноважений представник кандидата Віктора Януковича Степан Гавриш оприлюднив мобілізаційний план штабу кандидата в президенти Віктора Ющенка на період 21-22 листопада, спрямований, за його словами, на "узурпацію влади".

На брифінгу в неділю в ЦВК Гавриш повідомив, що цей документ йому передали колеги-політики, які оцінюють його як "загрозу національній стабільності", і вважають, що його реалізація може привести країну до хаосу.

Зокрема, у плані, розданому журналістам, на 21 листопада планується створення й робота добровільних народних дружин, мобільних бригад. Зокрема, перші матимуть охороняти дільниці, другі - вести підготовку до "бойового чергування", збору й перевірки автотранспорту й відеотехніки.

На 9:00 ранку 21 листопада також планується монтаж сцени під "всенародний підрахунок голосів" на Майдані Незалежності (сцену, як раніше повідомлялося, намічено змонтувати до 17.00)

У цей же день, йдеться в документі, на 20:00 планується розбити намети на Майдані, і коли в прес-центрі будуть повідомляти результати екзит-пола, що фіксують перемогу Ющенка, провести трансляцію цього на Майдані в он-лайн режимі або в записі.

Відповідно до плану, з 21:30 до часу одержання підсумків на дільницях добровільні народні дружини повинні будуть патрулювати перевезення протоколів до тервиборчкомів.

Гавриш зачитав частину документа, у якому, зокрема, є розділ "Акція фіксації перемоги", метою якої, за словами депутата, є не допущення перемоги опонента Ющенка.

Одним з етапів плану штабу лідера "Нашої України", за словами Гавриша", є "наметовий тиск", а наступний пункт - "похід на владу".

Дії за цим пунктом заплановані на 22 листопада, і вони припускають масові акції на Майдані Незалежності, біля будівель Верховної Ради й ЦВК. "Завдання - зробити Верховну Раду єдиним легітимним центром влади", - сказав Гавриш.

Інтерфакс-Україна