Переговори сторін Ющенка і Януковича проходять в "Салюті". Депутатів погрожують не випустити з парламенту

Субота, 27 листопада 2004, 14:33
У суботу зранку відбувся раунд переговорів між представниками Ющенка і Януковича про вихід із політичної кризи, однак на узгоджене рішення сторони поки не вийшли.

Про це сказав журналістам учасник групи з урегулювання кризи з боку Ющенка Петро Порошенко.

Водночас представник Януковича Леонід Кравчук відмовився взагалі коментувати журналістам хід переговорів і умови Януковича.

Він розповів, що переговори проходили в готелі "Салют", і на них були присутні всі вісім членів групи. На питання, чи сварилися учасники зустрічі, Кравчук сказав: "Ми ніколи не сваримося".

Говорячи про позицію фракції СДПУ(о), Кравчук сказав, що вони не погодяться, щоб парламент визнавав вибори недійсними – бо це прерогатива Верховного суду.

Кравчук сказав, що для повторного голосування треба внести зміни до закону про вибори президента, однак СДПУ(о) піде на це лише у разі голосування в пакеті з політреформою.

Кравчук також сказав, що у разі подальшого блокування держустанов "криза поглибиться".

Кравчук сказав, що вийти з кризи можна лише переговорами. "Якщо Ющенко буде оголошений президентом, схід на це не погодиться, припинить перерахування в бюджет, і через півроку Ющенко буде президентом, який призвів Україну до кризи", - сказав Кравчук журналістам.

За словами Кравчука, "має бути президент, визнаний народом – інакше це не президент, а Ульянов".

У свою чергу депутат Микола Рудьковський із СПУ під час засідання парламенту попередив депутатів: "На вулиці 200 тисяч осіб. І ніхто не вийде з цього залу, якщо не буде прийнято рішення". Як відомо, СПУ вимагає переголосування другого туру 12 або 19 грудня.

На це спікер Литвин сказав, що "не треба нас лякати".

Українська правда