Кучма поскаржився, що йому не дають працювати

Понеділок, 13 грудня 2004, 13:19
Президент України Леонід Кучма подякував міжнародним представникам, учасникам "круглого столу" з врегулювання політичної кризи в Україні.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це, зокрема, йдеться у листах Кучми до Верховного представника ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Хав`єра Солани, генсекретаря ОБСЄ Януша Кубіша, президентів Польщі Александра Кваснєвського і Литви Валдаса Адамкуса та спікера Держдуми РФ Бориса Гризлова.

"Останніми днями в політичному житті України відбулися події, які дозволяють розраховувати на тривалу стабілізацію ситуації в нашій державі", - зазначається у листах.

"8 грудня 2004 року Верховна Рада України ухвалила "великий пакет" законодавчих актів, які вдосконалюють процедуру проведення виборів та зміцнюють демократичні засади політичної системи нашої держави. Політичне протистояння в Україні, яке нещодавно визначалось як доволі гостре, перейшло у русло конструктивного діалогу і підготовки до переголосування другого туру виборів президента України", - вважає Кучма.

При цьому він зазначає, що "окремі дії опозиції продовжують викликати занепокоєння. Всупереч досягнутим домовленостям, деякі адміністративні будинки, зокрема адміністрація президента України, до цього часу залишаються нерозблокованими. З боку окремих представників опозиції лунають заклики до посилення протистояння і громадської непокори".

"Водночас, - зазначає Кучма, - попри ці негативні прояви, українці змогли проявити громадянську відповідальність, розважливість, здатність до компромісу. Це є переконливим свідченням зрілості української нації, її відданості європейським цінностям. При цьому в нашій державі віддають належне важливій ролі міжнародних посередників, які стали активними учасниками засідань "круглого столу", проведених з метою врегулювання ситуації в Україні".

Кучма висловлює глибоку вдячність за особисту активну участь міжнародних представників у цьому процесі, виявлену ними готовність сприяти вирішенню політичної кризи в нашій державі.

Глава держави також зазначив, що вельми цінує мудру та дружню позицію міжнародних представників, "яка з вдячністю була сприйнята усіма українцями".

УНІАН