"Одіозна" Тимошенко займе важливе місце в структурі влади при Ющенкові

Вівторок, 14 грудня 2004, 14:47
Спецпредставник кандидата в президенти Віктора Ющенка в Російській Федерації Михайло Спектор не береться однозначно говорити про невинність соратниці Ющенка, Юлії Тимошенко перед російським законодавством.

У вівторок на прес-конференції в Москві на прохання прокоментувати претензії до Тимошенко Головної військової прокуратури Росії, Спектор сказав: "Тимошенко досить одіозна фігура в оточенні Ющенка. Ми розраховуємо, що в цій справі найближчим часом будуть розставлені крапки, і буде доведено не провину Тимошенко, а відсутність такої. Хоча говорити однозначно не можна - питання досить складне".

Відповідаючи на запитання про можливі перспективи Тимошенко у випадку перемоги Ющенка на виборах, Спектор висловив думку, що "вона займе досить вагоме місце у структурі влади".

Представник кандидата сказав, що оточення Ющенка має великий вплив на ухвалення рішень штабу опозиції, при тому, що Ющенко - реальний лідер, який згуртував людей всіляких поглядів.

"Короля грає почет. Але реальний лідер - це Віктор Ющенко", - сказав Спектор.

За його словами, Ющенко - унікальна людина вже тому, що, на відміну від багатьох політиків, які беруть участь у виборчій кампанії, не має кримінального минулого.

"Унікальна ситуація - проти нього немає жодної кримінальної справи", - сказав Спектор.

РІА "Новини", "Інтерфакс-Україна".