Ющенко захистив Юлю від Суркіса. Його переслідують прихильники Януковича

П'ятниця, 17 грудня 2004, 14:41
Поїздка Віктора Ющенка до Харкова супроводжується пікетуванням прихильниками Віктора Януковича.

Зранку в п’ятницю на мітингу біля універмагу "Рост" зібралося близько тисячі осіб. Коли уже виступав Ющенко, повз мітинг проїхали з десяток автомобілів із прапорами "Наш вибір – Янукович". Це супроводжувалося гудінням у клаксони авто.

На це Ющенко сказав: "Це шоу, спектакль. Я закликаю до терпіння, бо там (з боку Януковича) унікальні гроші".

На мітингу Ющенко також розкритикував ідеї сепаратизму. "У Харкові у хворій голові народились ідеї ПіСУАРу". Як відомо, одним із ідеологів цього був губернатор області Кушнарьов.

Після цього Ющенко відбув на завод імені Малишева. Біля входу до цеху його зустрічали кілька десятків працівників заводу із блакитною атрибутикою. Вони скандували: "Янукович! Янукович!".

Ющенко помахав їм рукою і пройшов до цеху. Там директор заводу Геннадій Гриценко показав Ющенку продукцію, яку виробляє завод – танки, комбайни, військові машини, мотоцикли-всюдиходи.

Ющенко сказав, що в часи, коли він очолював Нацбанк, за рахунок резервів НБУ було реалізовано контракт з Пакистаном на постачання танків.

Потім Ющенко поспілкувався з працівниками заводу. Людей цікавило, чому разом із ним Юлія Тимошенко.

"Коли я їду на схід України, стоїть питання: "чому поруч стоїть ця воровка?". Шановні друзі, сім років Кучма, Суркіс, Медведчук – великий законник! – воюють з цією жінкою! Але якби Юля стояла поруч із Суркісом – вони б їй аплодували!", - сказав Ющенко робітникам.

Він сказав, що "за сім років влада не організувала суду – і при цьому кажуть, що вона злочинець!"

На прохання працівників заводу Ющенко спілкувався з ними російською мовою.

На виході із цеху збільшилося число прихильників Януковича, але також підійшли робітники із помаранчевою атрибутикою. Коли вийшов Ющенко, вони почали скандувати "Ющенко!" і "Янукович!", намагаючись перекричати один одного.

Ющенко помахав прихильникам Януковича і послав їм поцілунок. Потім він почав роздавати автографи своїм прихильникам.

Програма Ющенка в Харкові також передбачає форум бізнесменів і ефіри на телебаченні.

По прильоту Ющенка в аеропорту зустрічав мер Харкова Шумілкін. Він подарував йому помаранчеві квіти, а Ющенко переподарував їх дівчатам.

"Українська правда"