Чорновола знову віддзеркалило

П'ятниця, 24 грудня 2004, 20:23
Керівник штабу кандидата в президенти України Віктора Януковича Тарас Чорновіл звинувачує команду Віктора Ющенка у підготовці зриву виборів і намаганні захопити владу силою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції в п`ятницю.

"Фактично, на сьогодні відбувається пряма підготовка зриву виборів представниками територіальних та дільничних виборчих комісій представниками нашого опонента", - сказав Чорновіл.

За його словами, на сьогодні на Сході України не розпочали нормальну роботу ряд дільничних комісій, зокрема, за його словами, станом на 24 грудня не працює 150 дільничних виборчих комісій в Луганській області.

За його словами, на Сході є численні факти того, що представники Ющенка в ТВК і ДВК не з`являються на засідання комісій. "Фактично іде планомірне спрямування на те, щоб в областях, які підтримали Януковича, зірвати голосування", - сказав він.

За його словами, штаб має факти, коли в Івано-Франківській області за рішенням ТВК знехтувано подання довірених осіб Януковича щодо представлення членів дільничних виборчих комісій і фактично дільничні виборчі комісії утворено тільки з представників Ющенка.

Чорновіл зазначив, що на сьогодні готується силовий варіант захоплення влади.

"Людина, яка вже на сьогодні оголосила себе президентом, планує внаслідок таких дій, зірвавши по суті голосування, звинувативши в цьому кого завгодно, окрім себе, штовхнути своїх прихильників на протиправні дії і фактично захопити владу силою", - сказав Чорновіл.

Як відомо, останній тиждень команда Ющенка скаржилася на те, що представники Януковича не приходять на засідання комісій на Заході, що може призвести до зриву виборів.

Протягом всієї кампанії Янукович його штаб використовують "дзеркальну" технологію. Після того як ющенківці заявили про масові порушення на сході штаб Януковича скликав конференцію і заявив про масові порушення на Заході.

Так само заяви спостерігачів від ОБСЄ чи ЕНЕМО нейтралізовувалися заявами спостерігачів від СНД.

У четвер Тарас Чорновіл використав традиційну риторику опозиції про те, що слід брати гроші, але чинити по совісті.

Читайте також:

Чорновіл вкрав риторику ющенківців

Янукович "позичив" пасаж з промови Ющенка і лякає його обличчям