Ющенко заплатив за революцію 300 тисяч, намети Януковича пішли по Донеччині

Понеділок, 17 січня 2005, 10:46
Блок партій "Наша Україна" компенсував "Українському дому" 300 тис. гривень за захоплення прихильниками Віктора Ющенка приміщень у листопаді-грудні 2004 року під час проведення масових акцій на його підтримку.

Про це Українським Новинам повідомив перший заступник голови громадської комендатури Василь Куйбіда.

"Штаб виплатив "Українському дому" 300 тис. гривень. Жодних нарікань не було", - сказав Куйбіда.

Раніше дирекція "Українського дому" висунула фінансові претензії штабу "Нашої України" у розмірі 480 тис. гривень.

Як повідомляло агентство, з кінця листопада по 16 грудня 2004 року прихильники Ющенка займали "Український дім".

Основних збитків, відповідно до заяви дирекції, було завдано через неможливість проведення під час перебування в "Українському домі" прихильників Ющенка запланованих заходів.

Працівники "Українського дому" також не могли повноцінно виконувати свої службові обов'язки, і в суму фінансових претензій була включена заробітна плата працівників за цей період.

Усього, за даними прихильників Ющенка, під час проведення масових акцій на його підтримку, у Києві було зайнято близько 30 будинків, у кожному з яких жило від 100 і більше прихильників Ющенка.

Крім цього, прихильники Ющенка розбили наметовий табір на Хрещатику, а також кілька невеликих таборів, зокрема біля Ради та адміністрації президента.

Після 21 листопада 2004 року Координаційна рада блоку партій, які підтримали Ющенка на виборах президента, створила Комітет національного порятунку, який у свою чергу створив для забезпечення своєї діяльності службу безпеки, страйковий комітет, комітет громадської самооборони, цивільні комендатури в Києві та інших містах.

Міністерство внутрішніх справ порушило 7 кримінальних справ за фактом захоплення прихильниками Ющенка "Українського дому", будинку Федерації профспілок та інших державних установ.

***

Водночас прихильники Віктора Януковича установили 5 наметів у Маріуполі (Донецька область) на площі Леніна в неділю, 16 січня.

Організатор наметового містечка - громадська організація "Народна ініціатива", 20 активістів якої проживають у наметах.

Зі слів голови Маріупольського комітету "Народної ініціативи" Павла Усенка, активісти забезпечені спальними мішками, їжею та медикаментами, які добровільно приносить населення.

"На нашому наметовому містечку спиртних напоїв немає", - сказав Усенко.

Біля наметів прихильники Януковича встановили біло-блакитні прапори із символікою Януковича й прапор Росії.

Організатори вимагають від Центральної виборчої комісії скасувати результати переголосування другого туру виборів президента 26 грудня.

Усенко додав, що намети встановлені на невизначений строк, і, можливо, на цьому тижні їх буде більше.

Як повідомляло агентство, раніше прихильники Януковича, які підтримують Прогресивну соціалістичну партію, установили в центрі Донецька на площі ім. Леніна 34 намети.