Ющенко не купався в ополонці. Він хоче стати президентом 22 січня

Середа, 19 січня 2005, 14:27
Віктор Ющенко вважає, що датою його інавгурації могло б бути 22 січня.

Як сказав Ющенко журналістам, остаточно визначитися з датою інавгурації можна буде після рішення Верховного суду по скарзі Януковича.

"Мені подобається 22 січня, День Злуки – хороша дата", – сказав Ющенко, відповідаючи на запитання журналістів про можливий день інавгурації.

За його словами, ця подія несе в собі важливе значення для кожного українця, і до її підготовки слід підійти "дуже серйозно".

"Треба вирішити багато технічних питань, запросити гостей. Також ми чекаємо остаточного рішення суду", – наголосив Ющенко.

У середу Ющенко та група народних депутатів відвідали козацьку церкву Покрови Пресвятої Богородиці, де взяли участь у святкуванні Водохрещі.

Після завершення таїнства освячення води народні депутати Іван Васюник, Юрій Павленко, Петро Порошенко, Микола Мартиненко, згідно з народною традицією, викупалися в ополонці у водоймищі біля церкви.

За інформацією "Української правди", Ющенко, на відміну від багаторічної традиції, не купався в ополонці, а лише омив обличчя освяченою водою.

Віктор Ющенко назвав свято Водохрещі великим днем і побажав усім у цей день Божого благословення.

Ющенко переконаний, що Україна "відбудеться, не дивлячись на іспити, які перед нею постали та на той "спадок", що залишився від попередньої влади", повідомляє сайт Ющенка.