ЛУЦЕНКО ОБІЦЯЄ ВІДПУСТИТИ ВИКРАДАЧІВ ГОНГАДЗЕ, АЛЕ НЕ ВБИВЦЬ

Четвер, 17 лютого 2005, 15:50
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко гарантує представникам міліції, які мають відношення до справи Георгія Гонгадзе, але не пов'язані безпосередньо із вбивством журналіста і нададуть інформацію щодо цієї справі, що вони залишаться на свободі та у правоохоронних органах.

Про це він сказав під час представлення нового керівника міліції Київської області полковника Віталія Яловенка.

"По домовленості з президентом України я, міністр внутрішніх справ, даю гарантію усім тим, хто дасть інформацію про свою участь у цій справі, якщо вони не пов'язані безпосередньо з убивством, що вони залишаться на свободі і в правоохоронних органах", - сказав Луценко.

Міністр наголосив, що дає "всі гарантії недоторканості" цим людям.

За його словами, якщо ці люди нададуть інформацію, вони будуть звільнені від кримінальної відповідальності. Луценко підкреслив: "Хто виконував наказ про стеження, коли його в'язали, коли його везли (Гонгадзе)-переховували, всі вони будуть звільнені від відповідальності, якщо найближчим часом допоможуть слідству".

Як сказав Луценко, сьогодні є можливість дуже швидко вийти на ключові фігури у справі Гонгадзе. "Сьогодні ми маємо інформацію і маємо можливість дуже швидкого виходу на ключові фігури" у цій справі, - сказав він.

За словами Луценка, він має дані про причетність до цієї справи працівників столичної міліції і міліції Київської області.

Луценко повідомив, що новопризначений керівник Київської обласної міліції Віталій Яловенко "дуже добре знає цю справу", і представники міліції можуть довіряти йому.

Луценко закликав поставити крапку у цій справі і підкреслив, що якщо справа Гонгадзе не буде доведена до кінця, то люди ніколи не повірять міліції. Міністр внутрішніх справ також зазначив, що це не єдина така резонансна справа, але найбільш відома.

УНІАН