Піскун перевірить, чи відмивав Порошенко 400 мільйонів, а Порошенко перевірить Мельниченка

П'ятниця, 18 березня 2005, 11:21
Нардеп Володимир Сівкович просить розглянути загрозу національній безпеці України, що виходить від плівок Миколи Мельниченка.

Відповідний запит Верховна Рада направила до глави Служби безпеки Олександра Турчинова, Секретаря Ради національної безпеки й оборони Петра Порошенка й Генерального прокурора Святослава Пискуна.

Депутати нашоукраїнці Володимир Яворівський і Володимир Бондаренко направили запит генпоркурору Святославу Піскуну щодо притягнення до кримінальної відповідальності екс-президента Кучми й інших держчиновників за злочини, скоєні за роки його правління.

Яворівський також просить генпрокуратуру перевірити наявність злочину в діях каналів "Інтер", "1+1", "Україна", УТ-1, які розміщували ролики, направлені на розкол України й створення громадянського протистояння.

Члени СДПУ(о) Ігор Шурма, Володимир Заєць і Зіновій Фікс просять Генпрокуратуру перевірити факт незаконного відмивання 400 мільйонів гривень підприємствами, що мають відношення до Петра Порошенка.

Також ці ж есдеки вимагають від генпрокуратури вивчити факт виселення жителів гуртожитку з дітьми за позовом заводу "Ленінська кузня", що також має відношення до Порошенка, і в приміщеннях якого знаходиться "5 канал".

"Українська правда"