Ющенко в день Перемоги спустить уряд до ветеранів та поїде в Москву

П'ятниця, 18 березня 2005, 11:59
Президент України Віктор Ющенко має намір день перемоги провести разом з ветеранами на Хрещатику.

Про це Ющенко заявив в інтерв’ю агентству "Інтерфакс", повідомляє прес-служба президента.

За його словами, він планує бути з ветеранами на Хрещатику, де будуть поставлені столи, працюватимуть польові кухні і гратимуть військові оркестри. Також глава держави повідомив, що має намір 9 травня "на кілька годин" приїхати в Москву на торжества за участю лідерів десятків країн світу.

Ющенко також пообіцяв, що підтримає ініціативи з проведення парадів ветеранів. "Але вони не повинні йти повз трибуну, з яким їх будуть вітати молоді хлопці з уряду. Уряд зійде з трибун", – наголосив президент.

За його словами, в Україні до свята планується приділити особливу увагу здоров’ю учасників бойових дій. "Усі вони пройдуть обстеження, протезування, ми повинні забезпечити інвалідів 1-ої групи колясками", – пообіцяв глава держави.

В інтерв’ю також йшлося і про процес примирення ветеранів Радянської Армії й ОУН-УПА. Коментуючи його перспективи, президент відзначив, що "діалог йде складний, але я бачу прогрес". "Ми не будемо нічого нікому нав’язувати, президент у цьому процесі буде тільки партнером", – підкреслив Ющенко.