Соціалісти хочуть стабільності з тим, як боротися в 2006

Вівторок, 19 квітня 2005, 16:10
Соціалісти проти будь-яких змін у виборче законодавство. Про це заявив член фракції Йосип Вінський на прес-конференції у вівторок.

"Ми вважаємо, що голосування виборчих законів було предметом дуже серйозного політичного компромісу, який дозволив урегулювати політичну ситуацію в державі", - заявив депутат.

Зараз, за його словами, будь-які спроби внести зміни у виборче законодавство, в тому числі шляхом зміни прохідного бар'єра, є некоректними.

"Ми вважаємо, що потрібно дотримуватися чинного закону (про вибори народних депутатів України) до 31 березня. Після 31 березня можна буде проводити маніпуляції, якщо того зажадає життя", - сказав Вінський.

"Зараз виборче законодавство повинне бути стабільним, щоб політпартії могли сформувати свої списки, свої команди, щоб ми дійсно провели вперше в Україні справжні вибори на партійній основі", - заявив парламентарій.

Також Вінський підтвердив інформацію про те, що Соціалістична партія України йде на вибори самостійно й відповідно ні на які квоти в загальному блоці провладних партій не претендує.

"У нас буде власна квота, що буде формуватися на з'їзді з членів партії й безпартійних, як це передбачено законом", - підкреслив депутат.

Вінський також заявив, що відносини між політикумом України й Росії будуть розвиватися більш динамічно, а сприяти цьому повинна угода про співробітництво й партнерство, підписана між Соціалістичною партією України й Соціал-демократичною партією Росії.

Він нагадав, що обидві партії є членами Соцінтерну й уже три роки підтримують відносини.

"Є певні ускладнення у відносинах між нашими державами. Ми спробуємо прикласти максимум зусиль, щоб ці відносини були, як записано в програмі нашої партії, братніми і рівноправними", - відзначив нардеп.

У свою чергу, лідер Соціал-демократичної партії Росії Володимир Кишенін звернув увагу на те, що текст угоди написаний на двох мовах - російській і українській. За його словами, партії будуть співробітничати на принципах рівноправності, додавши, що імперські амбіції Росії йдуть в історію.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому російські соціал-демократи підписують угоди з українськими соціалістами, а не з українськими соціал-демократами, Кишенін відзначив, що стежить за ситуацією в Україні й саме тому воліє співпрацювати із соціалістами, а не із соціал-демократами.

"Я люблю стабільних людей і стабільні точки зору", - сказав він.

ЛIГАБiзнесIнформ