НДП посварилася з партією Януковича через Крим

Субота, 11 червня 2005, 12:18
НДП обурена заявами з боку голови Кримської республіканської організації Партії регіонів, першого віце-спікера Верховної Ради АРК Василя Кисельова на адресу керівників Кримської організації НДП та її голови Сергія Куніцина.

Про це йдеться у відкритому зверненні Політвиконкому НДП до Партії Регіонів, оприлюдненому в п’ятницю.

За твердженням НДП, на прес-конференції 3 червня та у депутатському запиті на ім`я секретаря РНБО Кисельов "у неприпустимій для політика такого рангу формі" висловив цілу низку образливих припущень щодо діяльності Куніцина під час його перебування на посаді голови Ради Міністрів Криму.

"Подібні ж огульні звинувачення пролунали з вуст Кисельова і на адресу інших урядовців – членів НДП", - говориться в листі.

"Ми вважаємо неприпустимою подібні дії першої особи Кримської організації ПР, віце-спікера кримського парламенту, який, ґрунтуючись на популістських та образливих заявах, намагається відхреститися від колишніх союзників, та за будь яку ціну втриматися за своє крісло", - наголошує НДП.

"Вам відомо яким непростим було ухвалення з`їздом НДП рішення щодо підтримки лідера Партії Регіонів на президентських виборах минулого року", - говориться в листі.

"Тим не менш НДП, очоливши передвиборчу коаліцію політичних партій, чесно виконувала покладені на неї обов`язки, в зв`язку з чим її прихильники сьогодні переслідуються з боку нинішньої влади", - наголошують в партії.

Політвиконком НДП вимагає від Партії Регіонів публічної політичної оцінки діям Кисельова по відношенню до членів НДП та запевняє, що і надалі буде відстоювати інтереси своїх однопартійців, з якого б боку на них не чинився тиск.

На початку червня Кисельов заявив, що депутати з групи "Крим", лідером якої є колишній голова Ради Міністрів Криму Сергій Куніцин, мають намір відправити у відставку голову Верховної Ради АРК Бориса Дейча. Представник групи "Крим" Сергій Шувайніков спростував цю заяву.